Roulette regels

In principe is roulette makkelijk om te leren en zijn er niet heel veel roulette regels die je uit je hoofd moet kennen. Toch is het zeker voor beginners handig om even de spelregels door te nemen zodat je precies weet wat je doet. Met name voor het geval je straks roulette voor geld wilt spelen, is het goed de basis te kennen. Je kunt hier de algemene roulette regels lezen om straks te kunnenroulette regels beginnen met gokken.

De roulettetafel

Op de roulettetafel of in je beeldscherm zie je getallen staan van 0 tot en met 36. Al deze getallen, met uitzondering van de 0, hebben een rode of zwarte kleur. Het getal 0 heeft een groene kleur. Verder zie je onder de getallen nog andere inzetmogelijkheden. Zoals rood of zwart, EVEN of ONEVEN en ga zo maar door.

Als je wilt gaan inzetten kun je op één getal inzetten, maar je kunt je fiche ook op de grens van twee getallen of zelfs 4 getallen leggen. Dan wed je dus op meerdere getallen tegelijk en heb je meer kans om iets te winnen. De andere inzetmogelijk (rood/zwart et cetera) geven je 50% winkans. Komt het balletje bij een ronde op de 0 terecht dan wint niemand iets.

Winkansen

Hoe kleiner de kans is dat het balletje op hetgeen komt dat je hebt geraden hoe meer geld je wint als je het goed had. Met andere woorden: had je gegokt op het getal 36 en valt het balletje op dat getal dan is het kassa voor jou en krijg je 35 keer je inzet. Maar de kans dat dit gebeurt is natuurlijk niet zo groot. Je hebt meer kans om iets te winnen als je bijvoorbeeld op een kleur gokt. Het nadeel is dan wel dat je maar 2 keer je inzet terugkrijgt.

Vooral voor beginners is het verstandig om op een kleur, even of oneven getallen, hoog of lage getallen te wedden. Daarnaast kun je ook nog op een dozijn gokken, een kolom, blok met 6 getallen, een hoek, lijn of op twee getallen. Bekijk altijd even de roulette regels van het spel dat je op dat moment speelt. Je kunt daar ook een overzicht zien van de uitbetalingen.

Inzetten

Als je live roulette speelt in een live casino is er altijd een croupier aanwezig die aangeeft wanneer je kunt inzetten. De roulette regels zijn zo: zolang het balletje nog niet de roulette heeft aangeraakt mag je inzetten. Hierna niet meer. Meestal zegt de croupier dan de woorden ‘rien a van plus’ wat betekent dat niets meer ingezet mag worden. Speel je tegen de computer dan kun je meestal zelf aangeven dat het rad kan gaan draaien. Je kunt dan simpelweg niets meer aanklikken om in te zetten.

Zodra de kogel is gevallen worden de winsten uitbetaald of je geld in beslag genomen en kun je weer opnieuw inzetten.

Roulette regels toepassen

Wij raden je aan de roulette regels goed door te lezen en eerst gratis roulette te spelen voordat je voor echt geld gaat spelen. Op deze manier kan je eerst gratis oefenen en zo kijken of je de regels echt snapt. Het zou zonde zijn dat je voor echt geld speelt en verkeerde keuzes maakt.

Privacy Policy